Bemoste Beeld-prijs 2024 uitgereikt

Op zaterdag 7 september 2024 is door de Stichting Fantastische Vertellingen, tijdens de Fantasticon-V, aan de heer Jan J.B.Kuipers de Bemoste Beeld-prijs 2024 uitgereikt.

De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een persoonsgebonden oorkonde, beide voor dit doel vervaardigd door Tais Teng. De prijs is ingesteld in 1990 en sedertdien 13 maal uitgereikt. Sinds 2012 vindt de uitreiking jaarlijks plaats.

Jan J.B. Kuipers betrad het fantastische strijdtoneel samen met zijn broer Gert, met wie hij in 1983 ook de King Kong Award won. Gert ging andere dingen doen, maar Jan is sindsdien niet meer van het toneel l verdwenen. Altijd in de top 10 van deze en andere prijzen, meerdere keren de winnaar. En ook nu, meer dan veertig jaren later, is hij nog altijd overal aanwezig; in de Edge Zero-bloemlezingen met beste Nederlandstalige fantastische verhalen, in HSF, in Wonderwaan, in Ganymedes. Want daar ligt wel het accent, bij de verhalen, al verschenen ook romans: Kleine Leviathan (2009), Het spel om de Regendanser (2007) en Tigonius (2020), waarvan de laatste twee weer met zijn broer Gert.

Over de (historie van de) Bemoste Beeld-prijs: https://www.fantastischevertellingen.nl/index.php?title=Bemoste_Beeld-prijs

Over Jan J.B. Kuipers: https://www.fantastischevertellingen.nl/index.php?title=Jan_J.B._Kuipers

Over Tais Teng: https://www.fantastischevertellingen.nl/index.php?title=Tais_Teng

Over de Stichting Fantastische Vertellingen: https://www.fantastischevertellingen.nl/index.php?title=Stichting_Fantastische_Vertellingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *